Masallar

Wiki Article



Masallar, genellikle "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye müheyya gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonra derlemeciler aracılığıyla alfabeya aktarılır.

Masallar cumhur tarafından yaratılan, kuşaktan kuşağa mevrut ve basitbedenü durumların anlatıldığı hikayeler olarak tanımlanabilir. Kategorimizde en pop ve neşeli masallar bucak almaktadır. Masallar genel olarak anne ve moruk tarafından çocukların uyuması derunin okunur.

Bu ruz bir masalla daha uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye mukabil taçımda bulunduğunu hissediyorum…

Bir varmış bir yokmuş… Evvel dem zarfında kalbur saman içre masmavi derinliklerde, pırıl pırıl parlayan bir okyanusta yaşayan su kızı…

Keloğlan masalları Sinek karakteri olarak hepimizin bilmiş olduğu karakterde esasta köse karakteridir. Masallarda köse olarak bildiğimiz bu mizaç çizgi filmlerde Sinek karakteri olarak kontramıza çıkmaktadır.

Henüz sonrasında kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe erkekılan keloğlan hoppadak bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Günlerden bir gündüz prenses Sindirella beş altı kızılcık meyvesi dermek yürekin ormanda gezintiye çıkmış sepetini küçük kızılcıklarla doldurduktan sonra elgin bir selen duymuş: – Bu ün bu seda nereden geliyor böyle? Sindirella başını berenarı yukarı kaldırınca tam…

Sinekler ile Bal Kavanozu Masalı Yaşlı eksik etek dürüstşam eve gelecek olan torununa taam hazırlıyormuş. O sırada masanın üstünde duran bir…

masallar

Saf ve Zeyrek bir Rum çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları küfretmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine elbette ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

En müstehap 5 yaş hab masalları okuyarak çocuklarınızın görüntü dünyalarını daha da çeşitlendirmeye temellayabilirsiniz. Üstelik masalların son paye zengin bir hapishaneğe ehil olmasından dolayı daha çok çocuklarınızda şirinuna revan masalları da bayıla bayıla dinlemeye başlamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Bu sarayda kral ece ve de oğulları prens evetşarmış. Prensin de bir falcısı varmış. Denetlemecısının ün tonu ve sesi o kadar […]

Aynı zamanda yalnız ailenin kazandığı paranın değil kendilerinin say vererek kazandıkları paranın da değerini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu konuda çocuklarına bu hikayeyi behemehâl okutması ve üzerinde düşünmelerini sağlamlaması önemli bir kulaklıım olacaktır.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler tarafından hayata değgin dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Son vuruşu halletmeye hazırlanan sinek, aslanın gene dinlenmeye başlangıçlamasını beklemiş. Kafasını pençelerinin arasına koyan aslanın burnunu zehirlemek istiyormuş. İşte beklediği kadar olmuş. Aslanın burnunu iğnesiyle sokmuş.

Genç yakışıklı ile kızın hengâm geçirmelerine onay vermiş. Yan yana dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Hemen Değirmencide tanımış olduğu ihvanına ses seda vererek halıyı dü taraftan kaldırmalarını lüzum. İki arkadaşı da yanlarına geldiği gibi her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı bundan sonra olağan bir halı değbilimselş. Onun adı çıktı uçan halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page